Navigation Content

Djeca čovječanstva

Djeca čovječanstva

Children of Men

Clive Owen u za 3 Oscara nominiranom filmu Alfonsa Cuaróna, izuzetno pesimističnoj viziji mračne budućnosti

INFO

Glumci Clive Owen, Julianne Moore, Michael Caine, Chiwetel Ejiofor, Mishal Husain, Rob Curling

Sažetak

Godina je 2027. Žene više ne mogu rađati, a najmlađi stanovnik planeta je upravo preminuo u svojoj 18. godini. Sve nade da će čovječanstvo preživjeti nestanu, a civilizacija potone u kaos.

Velika Britanija je rastrgana između nacionalističkih sekti, dok se britanske vođe trude zadržati svoj totalitarni režim. No, odjednom se pojavi nova nada kada Kee (Claire-Hope Ashitey) zagonetno zatrudni.

Na nagovor svoje bivše djevojke (Julianne Moore), rezignirani birokrat (Clive Owen) vodi Kee na sigurno, do tajanstvenog kampa i organizacije koja se naziva “The Human Project”...

Prema distopijskom romanu 'Djeca čovječanstva' P.D. James, čija radnja je smještena u surovu stvarnost Velike Britanije, istoimeni film režirao je cijenjeni redatelj Alfonso Cuarón ('I tvoju mamu također', 'Harry Potter i zatočenik Azkabana', 'Paris, je t'aime').

U glavnoj ulozi netipičnog akcijskog heroja našao se je Clive Owen, koji je pružio jedan od svojih najboljih nastupa karijere. Julianne Moore je izvanredna u ulozi borbene Julian, mlada tamnoputa glumica Claire-Hope Ashitey odlično se je snašla u roli djevojke o kojoj ovisi budućnost ljudskog roda, dok je Michael Caine, u ulozi šarmantnog dilera, još jednom pokazao zbog čega je jedan od najvećih svjetskih glumaca.

Od početka do samoga kraja, uzbudljiv i dirljiv film tehnički je savršeno navođen od sigurne redateljske ruke Alfonsa Cuaróna i vizualno impresivnih fotografija Emmanuela Lubezkog.

Fotogalerija

 

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...