Prve utakmice osmine finala Copa del Reya donijele su nekoliko iznenađujućih rezultata; niželigaši Cordoba, Alcoron i Mirandes tukli su svoje prvoligaške protivnike, a Albacete je odigrao solidnih 0-0 sa Athletic Bilbaom. Budući da se osmina finala španjolskog kupa igra na dva susreta, Santader, Levante i Espanyol još uvijek stignu popraviti loš dojam iz prvih utakmica, no pokojeg od gore navedenih niželigaša mogli bismo vidjeti i u četvrtfinalu.

Prvi susret Athletic Bilbaoa i Albacetea završio je bez golova, a iako je Athletic dominirao, remi je najpravedniji rezultat. U toj utakmici u vrhu napada baskijskog sastava nije bilo njihovog glavnog napadača Fernanda Llorentea koji je krajem prošle godine imao problema s koljenom te još nije bio potpuno spreman. Llorente je vrlo važan za igru Athletica jer on može igrati leđima okrenut golu kao sidrun koji zna primiti i zadržati loptu, a u zraku je jednostavno nepobjediv. S Llorenteom u vrhu napada, kreator igre Athletica Iker Muniain ima puno više opcija pa napad Baska postaje raznovrsniji, a time i opasniji.

Albacete je do osmine finala kupa stiglo preko Jeana, Alavesa i na kraju Atletico Madrida kojeg su pobijedili u oba susreta. Taj rezultat svakako treba respektirati jer je Atletico vrhunska momčad, a u uzvratu čvrstu obranu Albacetea nisu uspjeli ni jednom izigrati. Momčad iz La Manche putuje u Baskiju rasterećena i ide igrati svoju igru, a hoće li i u osmini finala kupa skinuti još jednog favoriziranog prvoligaša, pogledajte na kanalu SportKlub.