Ove srijede Tottenham će odraditi zaostalu utakmicu 1. kola Premier lige koja je bila odgođena zbog uličnih nereda u sjevernom Londonu. Pobjedom u ovom susretu 'Pijetlovi' bi se izjednačili po broju bodova s drugim Manchester Unitedom te došli na samo tri boda zaostatka do vodećeg Man Cityja. Kako je odigrano već dvadeset kola i najveći skeptici moraju priznati da Tottenham ove sezone igra odličan nogomet, a klubovi iz Manchestera morat će i te kako obratiti pažnju na Spurse koji im se šuljaju iza leđa - jedna ili dvije loše utakmice i Uniteda i Cityja i eto Tottenhama na vrhu tablice.

Dakle, prvi preduvjet koji Tottenham mora ispuniti da bi postao ravnopravan konkurent Cityju i Unitedu u borbi za naslov je pobjeda protiv Evertona u zaostalom susretu prvoga kola Premier lige. Taj posao neće biti lak za Modrića i društvo jer je Everton vrlo solidan klub i vrijedi više od trenutnog jedanaestog mjesta, a sa Spursima redovito igraju tijesne utakmice. Prošle sezone Tottenham ih nije uspio pobijediti, no ove sezone situacija bi morala biti drugačija jer Redknappov sastav zaista igra odlično, ostvaruje pozitivne rezultate u kontinuitetu i djeluje zaista zrelo - čak ih je i veliki Alex Ferguson nedavno pohvalio rekavši da u ovom trenutku Tottenham igra najbolji nogomet u Premier ligi.

Utakmice poput ove pravi su testovi vrijednosti i zrelosti jedne momčadi jer puno je lakše pobjeđivati kad se igra bez opterećenja i velikih ambicija, no kad su ulozi veliki i kad postoji imperativ pobjede te kad je na vidiku sam vrh lige, puno je teže ugurati loptu preko crte... Ovakve utakmice grade liderske karakteristike kod igrača koji imaju snage preuzeti odgovornost - u toj ulozi svi bismo češće htjeli vidjeti našeg Luku Modrića...

Susret Tottenhama i Evertona pogledajte na kanalu SportKlub+.