Tjedan dana nakon prvih susreta igraju se uzvratne utakmice osmine finala španjolskog nogometnog kupa - Copa del Rey. Nakon prvih utakmica jedino se za Barcelonu može reći da je već u četvrtfinalu jer je prvi susret dobila uvjerljivo dok su svi ostali susreti i dalje neizvjesni. U čak četiri prva susreta osmine finala niželigaši su izvukli povoljan rezultat pa je moguće da u četvrtfinalu gledamo zaista neočekivane susrete jer ždrijeb nije dirigiran.

Jedan od zanimljivijih parova osmine finala je duel Reala i Malage, no malo tko je očekivao da bi ovaj dvoboj mogao donijeti i rezultatsku neizvjesnost; Malaga jest vrlo solidna ove sezone, no Real je Real... Prva utakmica osmine finala ova dva takmaca donijela je vrlo zanimljiv dvoboj u kojem su gosti uz malo više sreće mogli izvući i puno povoljniji rezultat. Naime, gosti iz Malage su rano poveli, a nakon pola sata igre su imali prednost od dva gola - s rezultatom 0-2 se otišlo na odmor. U drugom poluvremenu Real je krenuo sa žestokim napadima, no obrana Malage se držala sve do dvadeset minuta prije kraja kada u desetak ludih minuta Real u potpunosti preokreće rezultat. Mourinho je poslije izjavio da bi u poluvremenu zamijenio svih jedanaest igrača da je mogao; ovako je zamijenio samo trojicu...

Malaga nije uspjela kazniti opuštanje Reala u prvom susretu, no teoretski i dalje ima povoljan rezultat. S minimalnom pobjedom (1-0) Malaga bi prošla dalje, no ipak je iluzorno očekivati da bi Real mogao dva puta za redom loše ući u susret - kada bi se to dogodilo značilo bi da se nešto nepredviđeno događa u kraljevskom klubu... Realova obrana daleko je od granitne, a čak i niželigaši joj mogu zabiti gol, no za sada napad Madriđana kompenzira sve propuste obrane. Malaga bi opet mogla doći do prednosti, a hoće li izdržati i napraviti veliko iznenađenje, pogledajte na kanalu SportKlub.