Prvog vikenda nakon Nove godine i portugalska liga nastavlja s natjecanjem, a zadnju utakmicu četrnaestoga kola odigrat će u ponedjeljak Beira Mar i Braga. Trenutno na tablici drže, reklo bi se, očekivane pozicije; Braga je prva iza trojca Porto-Benfica-Sporting, a Beira Mar se nalazi u sredini tablice na solidnom sedmome mjestu.

Iako je Braga sinonim tvrde igre na manje golova u portugalskoj ligi, ove sezone ju je u tom statističkom segmentu u ptpunosti pretekla Beira Mar; naime, nakon dosada odigranih trinaest kola Beira Mar ima gol razliku od 11-8. Omjer postignutih i primljenih golova bio bi još skromniji da se Beira Mar nije u zadnji nekoliko utakmica 'raspištoljila' i postigla u jednom susretu čak tri gola...

Beira Mar ima mladu momčad punu mladih reprezentativaca Portugala koji sasvim sigurno posjeduju kvalitetu, a Braga ima puno iskusniju momčad između ostalog i zbog politike da potpisuju već pomalo istrošene bivše zvijezde poput Nuna Gomesa koji je ovoga ljeta stigao iz Benfice.

Hoće li Beira Mar i Braga ostati vjerni svom zatvorenijem sistemu igre i koliko će golova pasti u ovom susretu provjerite na kanalu SportKlub+.