Navigation Content

Ljubav je relativna stvar

Ljubav je relativna stvar

American Girl

Trudna tinejdžerica odlučna je ostaviti svoj sadašnji dom u prikolici u nadi da će stvoriti sretan obiteljski život

INFO

Redatelj Jordan Brady

GlumciJena Malone, Harmony Blossom, Erik von Detten, Michelle Forbes, Chris Mulkey, Alicia Witt, Brad Renfro

Sažetak

John Grubb (Chris Mulkey) u baru u tučnjavi ubio je dva čovjeka i sad je na odsluženju doživotne zatvorske kazne. Njegova supruga Madge (Michelle Forbes) u međuvremenu prisiljena je uzdržavati dvije kćeri - Barbie (Alicia Witt) i Renu (Jena Malone) i sina Jaya (Brad Renfro), s kojima živi u iznajmljenoj kućici na gradskoj periferiji.

Rena je u vezi s najpopularnijim dečkom u školi, no on svoju vezu s njom skriva od javnosti. Kada Rena zatrudni, počnu joj navirati sjećanja na vlastito djetinjstvo provedeno s ocem i ona počne čeznuti da obitelj posjeti oca u zatvoru na godišnjem zatvorskom pikniku.

Majka Madge nije oduševljena tom idejom, jer se od Johna otuđila prije više godina, no na Renino insistiranje svi se slože s tim prijedlogom. Reninom veselju nema kraja, a taj će dan promijeniti mnoge stvari i njihovi životi više nikad neće biti isti...

Prava duša i srce ovoga nezavisnog, malog i toplog američkoga filma je Jena Malone. Ta mlada američka glumica pritom je sve samo ne tipična holivudska osobnost. Svojevrsna nasljednica Lili Taylor u tituli indie-kraljice, Malone najčešće bira zanimljive, male, nezavisne art-produkcije, te u njima portretira melankolične, povučene, nenametljive tinejdžerice, nepopularne i iz disfunkcionalnih obitelji.

Ova dječja zvijezda glumiti je počela kao desetogodišnjakinja, a izrazito je ozbiljna i marljiva u pristupu radu, začudne zrelosti, koja se itekako vidi na ekranu - zrači aurom gotovo staračke smirenosti i sposobnosti kontroliranja kadra i kamere.

Crvenokosa glumica Alicia Witt također je glumačko iskustvo stjecala još od djetinjstva, kada ju je uočio David Lynch i angažirao je u svom ZF filmu 'Dina' kao jedanaestogodišnjakinju, odnosno u kultnoj seriji 'Twin Peaks' kao petnaestogodišnjakinju. Dostojanstvenim iskričavim glamurom starih zvijezda u kombinaciji s jednostavnom ljupkošću djevojke iz susjedstva, Witt otvorenom lepršavošću i inteligencijom često uz komercijalne uskače i u neobične art-uloge.

 

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...