Jedan od teniskih turnira koji počinju neposredno nakon novogodišnjeg slavlja jest ATP turnir u indijskom Chennaiu. Turnir je relativno mlad - ovogodišnje izdanje je sedamnaesto po redu, a igra se na otvorenim terenima i tvrdoj podlozi. Turnir u Chennaiu ima jednu zanimljivu statističku pojedinost; ako bi se gledao uspjeh po državama, Hrvatska bi bila na prvome mjestu zahvaljujući Čiliću koji je dva puta osvajao turnir (2009, 2010) te Ljubičiću koji je turnir osvojio 2006. godine.

Ove sezone Hrvatsku u Chennaiu predstavlja Ivan Dodig koji je postavljen za petog nositelja i u trenutku pisanja ovog teksta još uvijek se nalazi u turniru. Za ulazak u četvrtfinale i vjerojatni susret s prošlogodišnjim osvajačem turnira Wawrinkom, Dodig mora pobijediti Japanca Soedau koji je trenutno 120. igrač svijeta.

Osim Dodiga i Wawrinka, od kvalitetnijih igrača koji su još uvijek u turniru valja spomenuti Raonica, Almagra i prvog nositelja Janka Tipsarevića koji se kao i Dodig nalazi u gornjoj polovini ždrijeba. Teniska sezona je tek počela, a u kakvoj se formi nalaze spomenuti igrači provjerite na kanalu SportKlub.