Engleski prvoligaši odradili su nevjerojatnih sedam prvenstvenih kola u zadnjih mjesec dana, a u tom periodu dogodilo se mnoštvo neočekivanih rezultata te nekoliko velikih iznenađenja. Prvo sljedeće prvenstveno kolo Englezi igraju polovinom siječnja, no to ne znači da će travnjaci na Otoku mirovati barem deset dana; početak godine rezerviran je za utakmice FA Cupa.

Najstarije svjetsko nogometno natjecanje stiglo je do trećega kola, što znači da je došlo vrijeme da u ždrijeb uđu prvoligaši i drugoligaši. Kroz niz pretkola i prva dva kola, engleski niželigaši su vodili velike borbe ne bi li zaradili utakmicu s Arsenalom ili Manchester Unitedom jer, valja napomenuti, ždrijeb nije dirigiran što znači da su već u ovoj fazi (1/32 finala) mogući vrlo jaki dvoboji. Za engleske niželigaše koji su prošli u ovu fazu natjecanja (njih 20) postoji samo jedna dvojba; nadati se povoljnom ždrijebu ne bi li izborili nastavak natjecanja ili susresti se već u ovoj fazi s prvoligaškim sastavom (pun stadion i dobra zarada) te hrabro 'poginuti'...

Od zanimljivijih parova ovoga kola FA Cupa valja izdvojiti dvoboj dvaju najjačih klubova iz Manchestera (City i United), derbi birminghamskog okruga između Wolverhamptona i Birmingham Cityja, susret petoligaša Tamwortha i Evertona, a najniže rangirani sastav koji je još uvijek u ždrijebu, Salisbury (šesta liga) putuje u Shefield na noge Unitedu.

Preview 3. kola engleskog nogometnog FA Cupa pogledajte na kanalu SportKlub.