Ove sezone u hokejaškoj EBEL ligi natječe se jedanaest timova; dva sastava dolaze iz Slovenije, jedan iz Češke, jedan iz Hrvatske, jedan iz Mađarske, a ostalih šest iz Austrije. Do sada je odigrano 36 kola, no većina sastava je odigrala 33 utakmice budući da svako kolo po jedan sastav pauzira.

Naš Medveščak je nakon slabog početka sezone zaigrao odličan hokej i stigao do trećeg mjesta, a drugi Salzburg mu bježi samo bod. Uz to 'Medvjedi' igraju najbolju obranu u ligi što potvrđuje najmanji broj primljenih golova, a za to najveće zasluge ipak idu vratarskom paru Kristan - Krošelj.

Trenutno na tablici EBEL lige vodi Linz s dvanaest bodova više od Salzburga i vrlo vjerojatno će u doigravanje ući s prve pozicije, dok je za drugo mjesto borba i dalje otvorena. Najslabija momčad lige ove sezone su Jesenice koje su do sada upisale samo devet pobjeda, a prvi do njih je češki Znojmo koji ima dvije pobjede više. Ova dva sastava gotovo sigurno neće ići u doigravanje dok su svi ostali i dalje u konkurenciji.

Pregled recentnih događanja u hokejaškoj EBEL ligi pogledajte na kanalu SportKlub.