Ovoga vikenda španjolski prvoligaši nastavljaju s prvenstvom, a kao zagrijavanje poslužit će im prve utakmice osmine finala kupa koje se igraju tokom prvoga tjedna nove 2012. godine. Jedan od parova gdje je ishod, odnosno prolazak u četvrtfinale prilično izvjestan je duel Barcelone i Osasune. Kada bi se igrala samo jedna utakmica Osasuna bi imala neke šanse, no budući da se igraju dva susreta, šanse drugog najboljeg baskijskog kluba su minimalne. Barcelona je među šesnaest najboljih u kupu ušla preko niželigaša Hospitaleta; u prvoj utakmici u gostima Katalonci su upisali minimalnu pobjedu, a u uzvratu na Nou Campu zabili su protivnicima devet komada. Valja naglasiti da je u uzvratnom susretu protiv Hospitaleta Guardiola dao šansu talentiranim mladićima iz La Masie

poput Tella, Cuence i nešto iskusnijeg Alcantare, a ovi su mu uzvratili na najbolji mogući način - svaki je zabio po dva gola!!

Za očekivati je da će Barca pitanje prolaska u četvrtfinale riješiti već u prvom susretu, no ako i ne bude rezultatske neizvjesnosti bit će sigurno spektakularnih akcija i nogometnih majstorija starih i novih Barceloninih zvijezda. Utakmicu Barcelone i Osasune pogledajte na kanalu SportKlub+.