Navigation Content

Tajanstvena pizza

Tajanstvena pizza

Mystic Pizza

Julia Roberts u priči o tri djevojke u potrazi za ljubavlju

INFO

RedateljDonald Petrie

Glumci Julia Roberts, Annabeth Gish, Lili Taylor, Vincent D'Onofrio, William R. Moses, Adam Storke, Conchata Ferrell

Sažetak

Kao i sve tinejdžerice, tri poslužiteljice u omiljenoj pizzeriji Mystic Cityja prolaze kroz razdoblje prvih ljubavi i razočaranja.

Kat (Annabeth Gish), prototip dobre djevojke, neočekivano se zaljubi u oženjenoga Tima Traversa (William R. Moses) čije dijete čuva da bi skupila novac za studij na sveučilištu.

Njezina poduzetnija starija sestra Daisy (Julia Roberts), ulazi u vezu s Charlesom (Adam Storke), razmaženim potomkom bogate obitelji.

Jojo (Lili Taylor) obožava svog mišićava i ne odveć pronicljiva mladića Billa (Vincent D'Onofrio), ali još nije spremna stupiti u brak. Uzbuđenja i tajne njihova najduljega ljeta djevojke dijele međusobno i s vlasnicom pizzerije Leonom (Conchata Ferrell) koja ih voli poput vlastitih kćeri...

'Tajanstvena pizza', topla romantična i humorna drama o slatkim mukama odrastanja vješte scenaristice Amy Holden Jones (Beethoven, Getaway) i redatelja, debitanta Donalda Petriea (Stara gunđala, The Associate), ponajviše se pamti kao prvi film u kojemu je zablistala buduća megazvijezda Julia Roberts.

Upravo ulogom vedre i nekonvencionalne Daisy danas najbolje plaćena i omiljena glumica te oskarovka (Erin Brockovich S. Sodeberberga) najavila je kasnije uspjehe koje će postići Marshallovom Lijepom ženom i dvama sličnim ulogama u Hoganovu filmu Moj najbolji prijatelj se ženi te Odbjegloj nevjesti (G. Marshall). Također, pokazala je i dar za komično koji će potvrditi Michellovim Ja u ljubav vjerujem.

Ostatak glumačkoga sastava, ponajprije izvrsna A. Gish (X-files, Nixon, Zapadno krilo) te A. Storke, nije bio te sreće. Donald Petrie osvojio je svojim prvim većim ostvarenjem prestižnu nagradu Independent Spirit za najboljega filmskog debitanta 1988. godine, dok je J. Roberts u istoj konkurenciji nominirana za najbolju glumicu.

 

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...