Španjolski nogometni prvoligaši su polovinom prosinca otišli na zimski odmor, a prije nego se vrate prvenstvenim susretima imaju za odigrati prve utakmice osmine finala nogometnoga kupa - Copa del Rey.

Prvu utakmicu osmine finala odigrat će ove srijede dva prvoligaša, Real Sociedad i Mallorca. I jedni i drugi su u šesnaestini finala izbacili iz kupa prvoligaški sastav; Sociedad Granadu, a Mallorca je bila bolja od Sportinga iz Gijona. Mallorca i Sociedad su susjedi u donjem dijelu tablice španjolske lige i mora se reći da ove sezone igraju loše te da im vrlo vjerojatno predstoji borba za ostanak u ligi, pa im je Copa del Rey jedino natjecanje u kojem mogu napraviti kakav-takav uspjeh. Zbog takvih okolnosti valja očekivati izjednačen susret jer gost sigurno neće htjeti izgubiti, a i domaćin će razmišljati da postoji još jedna, uzvratna utakmica...

Mallorca i Sociedad su ove sezone već odigrali jedan prvenstveni susret, a bolji su bili Otočani s 2-1. Tko će slaviti ovoga puta, pogledajte na kanalu SportKlub+.