Sve do mjeseca prosinca i do ove lude zimske faze Premier lige Manchester City nije bio poražen u prvenstvu, a krasila ga je nevjerojatno dobra forma i odlična efikasnost. No, svemu dođe kraj pa tako i nepobjedivosti Cityja - u prosincu su dva puta izgubili, a dok poraz od Chelsea nije bio toliko bolan, poraz od Sunderlanda u prošlom kolu nije im trebao. Veliki broj utakmica u kratkom vremenskom periodu natjerao je Mancinija da odmori neke od glavnih igrača, a zamjene se nisu baš pokazale. Talijanski trener pokušao je sa Aguerom i Silvom na klupi, a umjesto njih u vartru je bacio Nasrija i De Jonga - rezultat je bio nikakav pa je Mancini u drugom poluvremenu u igru uveo svoje glavne zvijezde, no do gola nisu mogli, a da stvar bude još gora, u sudačkoj nadoknadi pogodio ih je zalutali metak Korejanca Jia...

Zahvaljujući porazu Uniteda (od Blackburna kod kuće) City je zadržao čelnu poziciju u prvenstvu, no izgubili su zamah koji su imali od početka sezone i sada cijeli Premiership zna da su pobjedivi... Imaju li 'Građani' karaktera, pokazat će domaća utakmica protiv Liverpoola jer bi još jedan loš rezultat i još jedno loše izdanje Džeke i društva moglo imati i dalekosežnije posljedice. Liverpool sigurno nije momčad na kojoj se uputno vaditi jer su uvijek neugodni, a ovaj gusti zimski period prvenstva su odigrali u dobroj formi.

City traži pobjedu za povratak u pravu formu, a Liverpool želi nastaviti dobar niz i zadržati priključak za četvrtim mjestom. Tko će imati više vještine, a i sreće, pogledajte na kanalu SportKlub.