I dok u kontinentalnom dijelu Europe vlada totalno nogometno zatišje, engleska Premier liga nastavlja dalje u vrlo jakom tempu; devetnaesto kolo igralo se na Staru godinu, a već dva dana poslije na rasporedu je dvadeseto kolo. Drugoga siječnja igra se mali londonski derbi, na Craven Cottageu Fulham dočekuje Arsenal, a iako su gosti za klasu jači, domaći sastav se sigurno neće predati. Prije nekog vremena Fulham je odigrao remi na Stamford Bridgeu te tako najvjerojatnije izbacio Chelsea iz utrke za prvaka i predstavio se kao kvalitetna i karakterna momčad. U istom kolu Arsenal je remizirao na svom terenu protiv Wolverhamptona i tako propustio smanjiti bodovni razmak prema vodećim klubovima; Topnici su ove sezone bliže sredini tablice nego vrhu i bit će vrlo sretni ako uhvate mjesto koje vodi u Ligu prvaka.

Glavni igrač Fulhama je veteran u sredini terena Danny Murphy - on sigurno nije najkvalitetniji ni fizički najimpresivniji, no sigurno je Fulhamov najkarakterniji igrač. Murphy igra odgovornu ulogu zadnjeg veznog, a svaki put kada Fulham kreće u napad on obavezno dotakne loptu - prosljeđuje je najbolje postavljenom igraču gotovo bez greške. Godine se na ovom veteranu gotovo i ne vide; s vremenom i posljedičnim iskustvom dobio je na pregledu igre, a poboljšale su mu se i liderske karakteristike.

Arsenal ovih dana koketira sa svojim bivšim igračem Thierryjem Henryjem koji se nalazi već u zrelim nogometnim godinama i trebao bi doći na dvomjesečnu posudbu. Do utakmice s Fulhamom Francuz vjerojatno neće biti spreman pa će Wengerova momčad pokušati bez njega doći do nova tri boda, a hoće li uspjeti, pogledajte na kanalu SportKlub.