Za engleske prvoligaše i za njihove navijače nema odmora ni na prvi dan Nove godine... Većina utakmica 19. kola igra se na zadnji dan Stare godine, a West Bromwich Albion i Everton snage će odmjeriti dan poslije. WBA i ove sezone igra vrlo solidan nogomet, a kako i ne bi kad ih trenira stari majstor, gospodin Roy Hodgson koji je 'pozlatio' svaki klub koji je trenirao - osim Liverpoola, no tamo je prerano i nezasluženo dobio otkaz.... U prošlom kolu WBA je na svom terenu zaustavio moćni Manchester City odigravši 0-0, a valja dodati da do boda nisu stigli grubom igrom i bunkerom te da nisu dobili ni jedan žuti karton.

Everton je u prošlom kolu doslovno počašćen s bodom i to od strane suca; naime, Sunderland je od početka utakmice vodio sa 1-0 i igrao dobro, no početkom drugog dijela sudac je dosudio nepostojeći penal za Everton. Na usporenoj snimci jasno se vidjelo da napadač Evertona pada preko busena trave, što je poslije priznao i trener Evertona David Moyes.

WBA i Everton su susjedi na tablici - West Bromwich je deveti, a Everton deseti, što je i neki realni plasman ovih klubova. Prošle sezone WBA je dobio oba prvenstvena susreta, a Everton je ove sezone slavio u kupu nakon produžetaka. Oba sastava su u pozitivnoj seriji u zadnja tri kola, no nešto bolje igre pruža WBA pa je u ovom susretu lagani favorit.

Utakmica počinje relativno rano (13:30) budući da je prethodna noć jedna od najluđih u godini, pa bi ovaj susret mogao dobiti onaj tim čiji se igrači budu više naspavali... Susret WBA i Evertona pogledajte na kanalu SportKlub.