U prošlom kolu Premier lige odigranom na Boxing Day pobjednički pohod Manchester Cityja zaustavljen je u predgrađu Birminghama - West Bromwich je uspio sačuvati svoju mrežu, a susret je završio bez golova. I dok je Man City protiv WBA izgubio dva boda, Man United je nastavio pobjeđivati i nakon 'petarde' Wiganu izjednačio se s gradskim rivalom na vrhu tablice; i jedni i drugi sakupili su po 45 bodova, s tim da 'Građani' imaju bolju gol razliku pa su i dalje prvi. No, kako United svoju utakmicu 19. kola igra na Staru godinu, a City dan poslije, sva je prilika da će 'Fergusonove bebe' u Novu godinu ući sa čelne pozicije.

U 19. kolu Manchester City gostuje kod Sunderlanda, kluba koji je u zadnjem prijelaznom roku puno potrošio, no ulaganja mu se do sada nisu baš isplatila. 'The Black Cats', kako ih zovu, na Otoku su trenutno na petnaestome mjestu i imaju samo četiri boda više od davljenika u zoni ispadanja, no u zadnja četiri kola imaju skor indentičan onomu od Man Cityja - dvije pobjede, remi i poraz.

Premier liga je duga i naporna, a svi protivnici su teški pa zbog nedostatka 'kemije' i uigranosti rezervnog sastava mnogi prognoziraju pad Manchester Cityja u drugom dijelu prvenstva. Za sada igraju odlično, no mora se primijetiti da je bolji dio Cityja napad u kojem raspolažu sa zaista moćnim arsenalom, no u obrani i vezi druga je priča. Ukoliko bi im se, recimo, ozlijedio glavni kreator igre Silva i stup obrane Kompany, 'Građani' bi imali velikih problema jer je doprinos navedenog dvojca za njih neprocjenjiv...

Hoće li City novom pobjedom učvrstiti mjesto na vrhu tablice ili će  'Crne Mačke' za njih biti kobne, pogledajte na kanalu SportKlub.