Navigation Content

Dobra godina

Dobra godina

A Good Year

Život sposobnog brokera Russella Crowea stubokom se promijeni kada sazna da je kao jedini živi srodnik svog ujaka naslijedio imanje u Francuskoj

INFO

Glumci Russell Crowe, Albert Finney, Freddie Highmore, Marion Cotillard

Sažetak

'Vino će ti sa svakim gutljajem šaptati u ustima, govoreći potpunu istinu', rečenica je koju je Maximilianu davno rekao ujak Henry (Albert Finney), još dok je Max (Freddie Highmore) bio dječak, a ujak uzgajao vinograd i proizvodio savršeno vino.

Sada Max Skinner (Russell Crowe) više nije dječak na imanju u Francuskoj, nego burzovni 'morski pas' u Londonu. Njegov dotadašnji način života prekine vijest da je kao jedini živi srodnik ujaka Henryja naslijedio imanje u Francuskoj te da mora onamo otputovati. Unatoč očaravajućoj prirodi i lijepim uspomenama, Max želi što prije prodati imanje i vratiti se u London.

No, stvari će se neočekivano zakomplicirati, a za komplikacije je najviše kriva lijepa Fanny (Marion Cotillard)...

Film 'Dobra godina' snimljen je prema romanu Petera Maylea, koji je poznat i kao autor više scenarija za TV filmove ('Wicked Willie') i serije ('A Year in Provence').

Sir Ridley Scott jedan je od najznačajnijih suvremenih redatelja ('Thelma i Louise', 'Gladijator', 'Pad crnog jastreba', 'Kraljevstvo nebesko'), u njegovu se opusu nalaze i ostvarenja koja u pojedinim žanrovima označavaju prekretnice ('Alien - Osmi putnik' i 'Blade Runner - Istrebljivač'). Ridley Scott jedan je od posljednjih velikih iznimno obrazovanih redatelja koji s jednakom znatiželjom, posvećenošću, kulturološkim znanjem i nadahnućem pristupa svakom filmskom žanru. Zbog toga nije bilo neobično da je napravio i romantičnu komediju 'Dobra godina'.

Glavnu ulogu u filmu glumi Russell Crowe, glumac koji se proslavio 2000. upravo u Scottovu filmu 'Gladijator' i s kojim je Ridley Scott radio još četiri puta - osim komedije 'Dobra godina', filmove 'Američki gangster', 'Tijelo od laži' i 'Robin Hood'.

Fotogalerija

 

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...