Iako Manchester City i dalje sjedi na vrhu Premier lige i objektivno ima najjaču (u svakom slučaju najskuplju) momčad, nakon sjajnih igara u prosincu Manchester United je ponovo postao glavni favorit za osvajanje Premier lige i to iz nekoliko razloga. Prije svega, United i dalje ima igru - koja ne ovisi o pojedinim igračima nego i zamjene odrađuju posao na najbolji mogući način (Berbatov) što se kroz dugu sezonu može pokazati kao ključno. Nadalje, United je ispao iz Lige prvaka (Basel) te iz Liga kupa (Crystal Palace) te mu jedino preostaje juriti prvenstvo - FA Cup još nije počeo, a o Euroligi se Ferguson već negativno izjasnio i za očekivati je da će je igrati sa rezervama.

U prošlom kolu United je deklasiro Wigana zabivši mu pet komada, a slično bi se mogao provesti i njihov suparnik u devetnaestom kolu, Blackburn. Roversi ove sezone igraju očajno i jedan su od najvećih kandidata za ispadanje - trenutno se nalaze na posljednjem mjestu s 11 bodova iz 18 utakmica što je zaista malo. Ipak, u prošlom kolu Blackburn je odnio bod s Anfielda što je lijep uspjeh bez obzira na slabosti Liverpoola, a pogled na tablicu Premier lige otkriva da Blackburn utakmice gubi tijesno (11 utakmica su izgubili, a gol razlika im je -14) - što znači da su uz malo više sreće mogli imati više bodova na svom kontu...

United ove sezone ima samo jedan cilj, a to je osvajanje Premier lige te osveta gradskom rivalu Cityju za veliki poraz krajem listopada. Pobjedom protiv Blackburna United bi mogao ući u Novu godinu s prve pozicije, a takvu priliku Rooney i društvo neće propustiti. Ovaj susret pogledajte na kanalu SportKlub.