Navigation Content

Odmetnuta porota

Odmetnuta porota

Runaway Jury

Muškarac i žena izmanipulirat će porotu u slučaju tužbe protiv proizvođača oružja

INFO

Redatelj Gary Fleder

Glumci John Cusack, Rachel Weisz, Gene Hackman, Dustin Hoffman, Bruce Davison, Bruce McGill

Sažetak

Dvije godine nakon što joj je suprug poginuo u pucnjavi na poslu Celeste Wood (Joanna Going) tuži proizvođača oružja kojim je počinjen zločin. Ukoliko izgube, proizvođači oružja svjesni su da će se slične tužbe nanizati i da će teško preživjeti te angažiraju Rankina Fitcha (Gene Hackman), stručnjaka za manipulaciju porote koji se često služi i nezakonitim sredstvima.

Odvjetnik tužbe je Wendell Rohr (Dustin Hoffman) koji želi pošteno pobijediti i vjeruje u pravednost svoje tužbe i promjenu zakona nabolje. Prilikom izbora porote ni jedni ni drugi nemaju prigovor na Nicholasa Eastera (John Cusack) koji ima svoj plan s porotom. On vjeruje da može utjecati na odluku porote i za 10 milijuna dolara spreman je prodati pobjedu strani koja pristane platiti traženu svotu...


'Runaway Jury' je deveto djelo pisca sudskih bestselera Johna Grishama koje je doživjelo filmsku ekranizaciju, a posebno uspješne su bile 'Tvrtka', 'Slučaj Pelikan' i 'Klijent'. S obzirom da je uspješno prakticirao pravo desetak godina, Grishamova djela su vjerna i imaju veliki broj poklonika, a isti je slučaj i s filmovima.

Redatelj Gary Fleder sigurno je i jasno prenio Grishamovu priču na film, ostvarivši potrebnu napetost. Fleder uspješno kombinira rad na filmu ('Things to Do in Denver When You're Dead', 'Kiss the Girls', 'Don't Say a Word', 'Impostor') i televiziji ('Homicide', 'The Shield', 'Falcone'). U naslovnoj ulozi nastupa omiljeni J. Cusack, najpoznatiji po ulogama u romantičnim komedijama poput 'Serendipity', 'High Fidelity', 'America's Sweethearts', ali svoju glumačku vještinu dokazao je i filmovima poput 'Being John Malkovich', 'Identity', 'Grosse Point Blank' i 'Say Anything'.

Uz Cusacka se pojavljuju dva legendarna glumca, D. Hoffman ('Diplomac', 'Ponoćni kauboj', 'Kramer protiv Kramera', 'Kišni čovjek') i G. Hackman ('Francuska veza', 'Nepomirljivi', 'The Conversation', 'Mississippi u plamenu'). 'Runaway Jury' je njihov jedini dosadašnji zajednički film. U takvom izabranom društvu izvrsno se snašla Rachel Weisz koja je zapažene uloge ostvarila u 'Brižnom vrtlaru', 'Mumiji' i 'Neprijatelju pred vratima'.

U manjim ulogama pojavljuju se i poznati glumci poput J. Beals ('Flashdance', 'Devil in a Blue Dress'), Luisa Guzmana ('Magnolija', 'Traffic') i D. McDermotta ('Texas Rangers', 'The Practice').

 

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...