U ovim zimskim danima nogometnim tereni miruju gotovo po svuda osim u Velikoj Britaniji (Engleska, Vels, Škotska), a u kontinentalnom dijelu Europe nogomet se trenutno igra još jedino u Belgiji. Belgijska nogometna Jupiler liga dan poslije Božića odradila je devetnaesto kolo, no iza Nove godine i Belgijanci idu na dvotjedni odmor.

Trenutno se na vrhu belgijske lige nalaze Anderlecht i Gent, a treći je FC Brugge koji nakon promijene trenera igra bolje. Četvrto mjesto drži  Kortrijk čiji se navijači niti ne sjećaju ovako dobrog plasmana u polusezoni, a zatim slijede Standard i lanjski prvak Genk. Na dnu tablice su St. Truidense, Westerlo, Waregem i Lierse, a među njima treba tražiti glavne kandidate za ispadanje iz lige.

U devetnaestom kolu vidjeli smo pobjedu FC Bruggea nad Waregemom od 1-0, zatim pobjedu Genta nad Westerloom, pobjedu Genka nad Cercle Bruggeom te ipak iznenađujuću pobjedu Kortrijka nad Standardom. Utakmice između GB Antwerpena i Liersea te Lokerena i St. Truidensea završile su rezultatom 0-0, a Mechelen i Leuven su odigrali 2-2.

Sve golove i najzanimljivije detalje devetnaestoga kola Jupiler lige pogledajte na kanalu SportKlub+.