Navigation Content

Princ otkriva Ameriku

Princ otkriva Ameriku

Coming to America

Princ odlazi u Ameriku u potrazi za svojom budućom kraljicom!

INFO

Sažetak

Akeem Joffer (Eddie Murphy) je afrički princ kojem je život unaprijed isplaniran i određen pa, kada mu otac i majka, kralj Jaffe (James Earl Jones) i kraljica Aeoleon (Madge Sinclair), predstave buduću suprugu (Vanessa Bell) koju nikada prije nije sreo, Akeem odbije poslušnost te odlazi u Ameriku sam pronaći svoju buduću ženu i kraljicu.

U potrazi za ljubavi svog života, koja će ga voljeti i štovati zbog njegove osobnosti, a ne statusa u društvu, Akeem povede i vjernog slugu Semmija (Arsenio Hall). Akeem i Semmi stižu u njujorški Queens te se usele u apartman, koji se nalazi u kvartu pretežno naseljenim useljenicima iz Jamajke.


Redatelj video spotova ‘Triller’ i ‘Black and White’ Michaela Jacksona te poznatih komedija ‘Blues Brothers’, ‘Špijuni poput nas’ i ‘Tri amigosa’, odgovoran je za još jednu popularnu komediju s kraja 80-ih, ‘Princ otkriva Ameriku’. Zahvaljujući izvrsnoj komediji, popularnost Eddieja Murphyja dosegla je vrhunac, a on je postao najtraženiji svjetski komičar.

Osim u ulozi princa Akeema, Murphy je svoj raskošni talent pokazao prihvativši role još triju sporednih likova (nezaboravan prizor u brijačnici). Oduševio nas je i TV voditelj/glumac Arsenio Hall u ulozi Akeemovog sluge i prijatelja. Baš poput Murphyja, Arsenio Hall tumači više likova u filmu, dajući nam do znanja da nije slučajno odabran za Murphyjevog filmskog kolegu.

 

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...