Navigation Content
Shane

Shane

Alan Ladd u vesternu Georgea Stevensa, jednom od najboljih i najutjecajnijih filmova svih vremena

INFO

RedateljGeorge Stevens

GlumciAlan Ladd, Jean Arthur, Van Heflin, Brandon De Wilde, Jack Palance, Ben Johnson, Edgar Buchanan

Sažetak

Wyoming, osamdesetih godina pretprošlog stoljeća. Tajanstveni došljak Shane (Alan Ladd) dolazi na obiteljski ranč i zaposli se kao njihov pomoćnik. Obitelj ne zna da je on nekadašnji revolveraš koji se skriva jer želi raskinuti sa svojom prošlošću.

Otac obitelji, Joe Starrett (Van Heflin), zadivljen je Shaneovom okretnošću, ali još uvijek nema u njega potpuno povjerenje. Primijeti da je došljak postao idol njegovome sinu Joeyju (Brandon de Wilde), a shvaća i da se njegova supruga Marion (Jean Arthur) zagrijala za njega.

Lokalni stočari, braća Ryker, žele otjerati obitelj Starrett te unajme opasnoga revolveraša Wilsona (Jack Palance)...

"Shane" slavnoga filmskoga redatelja Georgea Stevensa (Mjesto pod suncem, Div) vrhunsko je ostvarenje i, po mnogim filmskim stručnjacima, jedan od najboljih vesterna svih vremena. Izvrsnih likova, sjajne priče, precizno režiran, film donosi priču o čovjekovoj samoći, njegovim moralnim dvojbama te pitanjima ideala i životnim uzorima. Glavne uloge tumače poznati glumci, a uz brojne druge nagrade, film je osvojio Oscara za kameru.

 

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...