Nekoliko dana prije Nove godine igra se drugi ovosezonski, a ukupno 397. Old Firm iliti dvoboj Celtica i Rangersa. Trenutno na 'vječnoj tablici' vode Rangersi koji su do sada pobijedili 158 puta, petnaest puta više nego Celtic. Trenutno na tablici škotske lige vodi Rangers s bodom više ispred Celtica, a klub našeg Nikice Jelavića je u dosadašnjem dijelu sezone primio samo jedanaest golova.

Rangersi igraju u najmanju ruku rečeno čudnu sezonu. Prvo su početkom sezone u pretkolu Lige prvaka ispali od slabašnog Malmoa (kojeg je čak i Dinamo izbacio), a zatim i od Maribora u kvalifikacijama za Euroligu. To su bili teški dani za Rangerse, no pokazali su karakter i u škotskoj Premier ligi zaigrali odlično - prvi poraz doživjeli su tek krajem studenog. Oslobođeni 'europskih dužnosti' Rangersi su igrali dobro i bili uvjerljivo vodeći sastav na tablici, no u zadnjih mjesec dana pali su u formi i doživjeli dva poraza i jedan remi - istovremeno nihov ljuti rival Celtic ušao je u odličnu seriju od osam prvenstvenih pobjeda za redom i stigao na samo bod do Rangersa.

U prvom ovosezonskom Old Firmu Rangers je slavio na svom Ibroxu sa 4-2, a naš Nikica Jelavić bio je strijelac važnog, izjednačujućeg gola. Hoće li Celtic uzvratiti i pobjedom skočiti na vrh tablice ili će ih Jelavić ponovo torpedirati, pogledajte na kanalu SportKlub.