21. kolo škotske Premier lige donosi nam derbi začelja, sastaju se Hibernian i Inverness. Trenutno su bolje plasirani 'Sjevernjaci sa Highlanda' i zauzimaju deseto mjesto sa četiri boda više od Hiberniana, no domaći su odigrali jednu utakmicu manje. Hibernian po infrastrukturi i financijama spada u gornji dom škotskog nogometa, no već drugu sezonu za redom igraju slabo i završavaju pri dnu tablice.

Hibernian je klub iz Edinburgha osnovan od strane irskih emigranata, a i danas u sastavu imaju tri Irca te igraju u zelenim dresovima. Trenutno se nalaze u lošoj seriji koja je započela još krajem listopada - prošlo je više od dva mjeseca od njihove zadnje prvenstvene pobjede. Kako Inverness ima četiri boda više, s pobjedom u ovom susretu i eventualnim pozitivnim rezultatom u zaostaloj utakmici preskočili bi Sjevernjake na tablici i odvojili se od posljednjeg Dunfermlinea. Do kraja škotske lige ostalo je još puno vremena, no čini se da će jedan od trenutno najlošije plasiranog trojca ispasti iz lige.

Hibernian bi si porazom dodatno zakomplicirao situaciju i možda čak dočekao novu godinu na posljednjem mjestu na tablici, pa valja očekivati tvrd susret u kojem bi se oba sastava mogla zadovoljiti s bodom. Ovaj susret pogledajte na kanalu SportKlub+.