Nakon vrlo slabog početka sezone i mnogih kritika koje je istrpio, trener Arsenala Arsen Wenger dočekao je Božić u dobrom raspoloženju. 'Topnici' su se uspjeli pribrati i počeli su redovito dobivati utakmice protiv slabijih klubova što im je donijelo peto mjesto na tablici sa samo bodom zaostatka za četvrtim mjestom koje drži Chelsea. Arsenal ove sezone ima samo jedan cilj, a to je četvrto mjesto i plasman u Ligu prvaka naredne sezone - sve ispod toga bilo bi ravno katastrofi i značilo bi vjerojatan kraj Wengerove ere u Arsenalu. Ove sezone konkurencija u vrhu Premier lige je strašna i 'Topnici' će se morati dobro pomučiti da dođu do svog cilja - kada već gube od objektivno jačeg Manchester Cityja, pod svaku cijenu moraju tući klubove tipa Wolverhampton...

Wolvesi su redovna mušterija Arsenala; zadnjih osam međusobnih susreta Arsenal je lako dobio i u Premier ligi nema ni jednoga kluba s kojim Arsenal ima tako pozitivan omjer. Kako sada stvari stoje, serija bi se mogla nastaviti jer igra Wolverhamptona ne ulijeva baš nikakvo povjerenje. 'Vukovi' se trenutno nalaze na sedamnaestome mjestu na tablici sa samo bodom više iznad opasne zone i posve je izvjesno da će i ove sezone opasno visiti i do zadnjega kola strepiti za svoj prvoligaški status.

Iako vrijeme oko Božića uvijek donese neko iznenađenje, jedina nepoznanica u ovom susretu je koliko će puta golman Wolvesa morati po loptu u svoju mrežu... Utakmicu pogledajte na kanalu SportKlub.