Početkom studenog s natjecanjem je počela ruska košarkaška liga, no zbog europskih obaveza ruskih klubova do sada je odigrano samo šest kola. Na tablici vode Khimki i CSKA, a Spartak iz Sankt Petersburga za sada je skupio tri pobjede i dva poraza. Spartak smo imali prilike vidjeti ove sezone u utakmicama sa Cedevitom gdje su dominirali i pobijedili u oba susreta. Zapravo, jedina dva ovosezonska poraza Spartak je upisao u prva dva kola ruske lige kada je izgubio od Khimkija u Moskvi nakon produžetaka te od Lokomotiva u Kubanu s jednim poenom razlike. Nakon toga Spartak je upisao devet pobjeda za redom; šest u Eurokupu te tri u prvenstvu. Spartak trenira slovenski trener Jure Zdovc, nama dobro poznat iz onih davnih vremena kad je košarka s ovih meridijana gospodarila europskom pa i svjetskom košarkaškom scenom. Zdovcu je ovo druga sezona na klupi Spartaka što znači da ga Rusi cijene i da radi dobar posao, što između ostalog, pokazuju i rezultati.

U ovom kolu Spartak putuje u Novgorod igrati s Nižnjim koji je u ovom trenutku posljednjeplasirana momčad na tablici ruske lige. S pobjedom u ovom susretu Spartak bi skočio na treće mjesto gdje po kvaliteti i pripada jer su CSKA i Khimki ipak bolji sastavi. Nižnji u ruskom prvenstvu igra slabo i za sada ima samo jednu pobjedu, no u Eurochallenge kupu mu ide puno bolje; plasirao se u drugi krug osvojivši skupinu sa četiri pobjede.

Ruska košarkaška liga jedna je od najjačih u Europi, a koliko dobra se košarka igra na istoku, provjerite na kanalu SportKlub.