Navigation Content

Klinci iz pješčanika

Klinci iz pješčanika

The Sandlot

Doživjet će najljepše ljeto u životu, proživjeti najljepšu avanturu djetinjstva, ali i upoznati ozloglašenog psa iz dječje noćne more

INFO

RedateljDavid Mickey Evans

GlumciTom Guiry, Mike Vitar, Denis Leary

Sažetak

Radnja filma odvija se ranih šezdesetih godina prošlog stoljeća u američkom gradiću u koji se doseljava dječak Scott (Tom Guiry). On se očajnički želi uklopiti u novu sredinu i susjedstvo. Postoji lokalno igralište s osmoricom igrača i Scott bi mogao biti deveti kada bi znao igrati bejzbol.

Na sreću, sprijateljuje se s učiteljem bejzbola Benjaminom Franklinom Rodriguezom (Mike Vitar), koji mlađima nesebično pomaže. Da bi naučio Scotta sve što treba znati o tom sportu, mora to učiniti na diplomatski način i s velikim strpljenjem. Druženje s Benjaminom i ostalom djecom iz tima pretvara se u najljepše ljeto njegova života. Scott uči hvatati i bacati loptu te upoznaje i legendarnog psa nazvanog Zvijer, koji jede lopte uz ogradu, navodno i ljude, a učitelj njime uspješno plaši zločestu djecu.

Na Scottovu žalost, jedna od lopti koja završi u dvorištu Zvijeri jest i ona s potpisom Babea Rutha, a bila je vlasništvo njegova očuha Billa (Denis Leary). Dečki pokušavaju vratiti skupocjenu loptu, a film o klincima iz pješčanika postaje komična avantura prepuna zabave i neobičnih dječjih dogodovština.


'Klinci iz pješčanika' nije standardan film o djeci i bejzbolu kakvih u Hollywoodu ima napretek. Redatelj i scenarist David Mickey Evans kreirao je svijet u kojem uspomene postaju jasnije, izoštrenije, obojene emotivnošću, mali događaji u ljudskom životu postaju značajniji, a život može krenuti posve novom putanjom.

Putanjom dobro izbačene lopte iz ruku nevještog klinca iz pješčanika koja će gledatelje odvesti u mali raj širok kao omanji kvart, ali dugačak jedno cijelo ljeto iz snova.

 

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...