Prva faza košarkaške Eurolige stigla je do zadnjega kola, a u skupini A situacija je poprilično zamršena. Četiri sastava (Caja Laboral, Fenerbahče, Cantu i Olympiakos) imaju skor od pet pobjeda i četiri poraza, Bizkaia ima četiri pobjede i pet poraza, a samo je francuski Nancy sa samo tri pobjede već ispao. Po svoj prilici dogodit će se situacija da će nekoliko sastava imati jednak omjer pobjeda i poraza te da će o prolasku u drugi krug odlučivati komplicirana računica međusobnih odnosa.

Nama najzanimljiviji susret zadnjega kola skupine A svakako je onaj između talijanskog Cantua i turskog Fenerbahčea jer za Fener igraju tri hrvatska igrača, a trener je Neven Spahija. Našim reprezentativnim igračima Roku Ukiću i Marku Tomasu ove sezone se pridružio i Bojan Bogdanović koji je stigao iz Cibone. Bogdanović je ove godine draftiran u drugoj rundi od Miami Heata, no odmah je 'trejdan' prema New Jersey Netsima.

U prvom susretu ova dva sastava slavio je Fenerbahče i to nakon produžetaka što dodatno pokazuje koliko je ova skupina izjednačena. Računica turskog sastava je jasna; bilo kakva pobjeda vodi ih u drugi krug iako bi teoretski i s porazom mogli ići dalje, ali tada bi se morali poklopiti i drugi rezultati.

Utakmicu Cantua i Fenerbahčea pogledajte na kanalu SportKlub+.