Nakon kratke pauze zbog utakmica reprezentacija nastavlja se natjecanje u hokejaškoj EBEL ligi. Perjanica našeg hokeja, Medveščak, igra u odličnoj formi i trenutno se nalazi na trećem mjestu na tablici. 'Medvjedi' su relativno loše ušli u sezonu i u prvih petnaestak kola pružali slabe igre, no tada se sve 'otvorilo'; nakon pobjede nad Vienna Capitalsima krajem listopada, Medveščak je u sljedećih trinaest utakmica dvanaest puta pobijedio.

U 33. kolu Medveščak igra protiv mađarske Albe koja je također ove sezone podignula razinu svoje igre i s pravom može računati na mjesto u doigravanju. Alba je jedan od timova s kojima Medveščak ima negativan skor međusobnih susreta; devet puta su gubili, a šest puta pobjeđivali Mađare pa je sad idealan trenutak da se taj omjer popravi u korist 'Medvjeda'.

Prije nekoliko dana Medveščak je igrao egzibicijski susret protiv Dinama iz Moskve u sklopu proslave 50. godina postojanja kluba. Ruski sastav je slavio sa 6-4 i pokazao da je KHL liga za koju stepenicu iznad EBEL lige, no Medveščak se dobro suprotstavio. Valja naglasiti da je moskovski Dinamo trenutno trećeplasirani sastav KHL-a i da protiv takvih majstora nije sramota gubiti, a četiri gola u mreži Moskovljana govore da Medveščak sigurno ne bi bio najslabiji klub KHL lige...

I Alba i Medveščak se nalaze u dobroj formi što garantira odličan hokej, a nadajmo se da će Kristan i društvo skinuti 'mađarsko prokletstvo' i vratiti se s bodovima u Zagreb. Utakmicu Albe i Medveščaka pogledajte na kanalu SportKlub.