Derbi sedamnaestoga kola engleske Premier lige igra se na White Hart Laneu, a sastaju se Tottenham i Chelsea. Iako je Tottenhamu, povijesno gledano, glavni gradski rival Arsenal, trenutna situacija na tablici sugerira da bi ovo mogao biti žestok dvoboj. Tottenham je trenutno trećeplasirani sastav lige i ima dva boda više od četvrtog Chelsea, a uz to i utakmicu manje. Zaostali susret protiv Evertona Tottenham igra početkom siječnja, a ako u tom susretu uzme tri boda približio bi se 'na puškomet' Manchesterima te umaknuo pratnji na solidnu razliku.

Ukoliko bi Modrić i društvo pobijedili u ovom susretu i ukoliko bi potom svladali Everton, otišli bi na velikih osam bodova razlike u odnosu na Chelsea. To bi već bila osjetna i teško dostižna prednost pa valja očekivati da će Lampard i društvo igrati nešto zatvorenije, a u svakom bi slučaju bili sretni s bodom jer bi tako zadržali postojeću distancu. Chelsea u svom pravom izdanju ima snage pobijediti Spurse, no u ovom trenutku Modrić i društvo su u boljoj formi i ovaj susret ne bi smjeli izgubiti.

Posebna priča vezana za ovaj susret jest 'saga Modrić' kojoj smo svjedočili tijekom ljetnog prijelaznog roka. Iako je direktor Spursa Levy ljetos glatko odbio sve ponude i poručio da Modrića neće prodati, nije isključeno da Chelsea u zimskom prijelaznom roku ponovo krene po Luku. Na Modriću će zbog toga u ovom susretu biti fokus i nemali pritisak i bit će zanimljivo vidjeti kako će naš reprezentativni veznjak reagirati.

Susret Tottenhama i Chelsea pogledajte na kanalu SportKlub.