Prvo kolo talijanske nogometne lige bilo je odgođeno zbog štrajka nogometnih sindikata, pa je sezona započela s drugim kolom. Kako je raspored talijanskih prvoligaša vrlo gust (kupovi, europske utakmice itd.), prilika za odrađivanje toga zaostaloga kola stigla je tek sada, u drugoj polovini prosinca.

Dakle, u prvom kolu Serie A lanjski prvak Milan trebao je putovati na Sardiniju u goste Cagliariu - kako su krajem kolovoza temperature još uvijek visoke, može se reći da je Milan dobro prošao s tim gostovanjem jer su trenutne temperature na Sardiniji upravo idealne za nogomet... Momčad Cagliaria vodi Davide Ballardini koji je već treći trener 'Otočana' ove godine. Ta činjenica govori da se nešto loše zbiva u svlačionici Cagliaria ili uprava kluba ima nerealne ambicije... Bilo kako bilo, Cagliari je ove sezone upisao četiri pobjede od čega je samo jedna domaća - protiv Novare sredinom rujna. Očekivati pobjedu protiv Milana koji igra u vrlo dobroj formi bilo bi zaista ludo jer Cagliari u ovom tisućljeću još nije pobijedio Milan... Jedino ako Ibrahimović i ostale milanske zvijezde u mislima ili zapravo otputuju na božićne ferije, otvorila bi se prilika za Cagliari, no tako nešto teško će se dogoditi...

Milan je zadnji put u talijanskom prvenstvu izgubio početkom listopada od Juventusa, a u međuvremenu ih je pobijedila samo Barcelona. Na tablici Serie A Milan zaostaje za vodećim Juventusom samo dva boda i najvjerojatnije će se upravo taj dvojac boriti za 'scudetto', a od ostalih klubova jedino bi se Udinese mogao umiješati u borbu za naslov.

Prošle sezone Milan je minimalno pobijedio Cagliari na njegovom terenu, a kako će biti ovoga puta, pogledajte na kanalu Arena 3.