Druga polovina prosinca vrijeme je kad u većini europskih nogometnih liga počinje zimska pauza; u većini, ali ne i u svima... Engleska Premier liga 'nastavlja s radom' i u zimskim uvjetima, a može se reći da je prosinac od izuzetne važnosti za klubove koji se bore za ostanak u ligi jer tko nakon Boxing Daya bude zadnji na tablici, teško će se izvući...

Derbi začelja sedamnaestoga kola Premier lige igra se u Blackburnu, a sastaju se domaći Roversi i Bolton. Ovaj susret je derbi začelja u pravom smislu jer je Bolton zadnji, a Blackburn predzadnji na tablici, a zajedno su sakupili samo 19 bodova koliko je, primjera radi, sama sakupila deseta Aston Villa... Iako su na početku sezone kao glavni kandidati za ispadanje slovili novi prvoligaši (QPR, Norwich, Swansea), situacija se već prije polovine prvenstva promijenila, a u zoni ispadanja osim pomenutog dvojca, još se nalazi i Wigan.

Teško je reći tko je u lošijoj formi od ova dva takmaca, no Blackburn je izgubio samo dvije utakmice za redom, a Bolton čak pet. Prošle sezone u međusobnim susretima oba sastava su slavila na svojim terenima, no to su bila neka druga vremena kad je Bolton slovio za jednu od karakternijih momčadi Premier lige..

Kao prvotimac Boltona u velikoj formi ove sezone igra naš Ivan Klasnić; u 14 utakmica zabio je sedam golova i dodao četiri asistencije što je zaista odličan rezultat - pogotovo zato što igra u slabom sastavu koji je izvan forme... Ivan je nedavno izjavio da ga raduju golovi, ali da oni zapravo ništa ne vrijede ukoliko ne donose bodove...

Bolton u prvih šesnaest kola nije ni jednom remizirao, a hoće li prvi bod zaraditi upravo na Eawood Parku, pogledajte na kanalu SportKlub+.