Navigation Content

Andrea Bocelli

Andrea Bocelli

Andrea Bocelli & David Foster: My Christmas

Snimka specijalnog božićnog koncerta slavnog talijanskog tenora uz sudjelovanje mnogih slavnih gostiju

INFO

Sažetak

Kad je 15. rujna ove godine talijanski tenor Andrea Bocelli održao besplatan koncert u njujorškom Central Parku na kojemu se okupilo 70.000 gledatelja i slušatelja, poklonika njegova glasa i interpretacije, za tog su umjetnika saznale i najšire mase, čak i oni koji ne slušaju glazbu ili slušaju samo određene, usko specijalizirane žanrove. Bio je to vrhunac izuzetno plodne karijere pjevača koji i svira nekoliko instrumenata i najviše je na svijetu pridonio da se klasična glazba probije na dotad zatvoreno područje pop kulture.

Taj je koncert održan u sklopu šire svjetske turneje, a Bocellijeva je gošća bila i Céline Dion, jedna od njegovih najvećih obožavateljica koja je jednom prilikom izrekla sad već slavnu rečenicu: "Da se Bog izražava pjesmom, glas bi mu bio veoma sličan Bocellijevu".

Hrvatska je televizija za sve svoje gledatelje i poklonike Bocellijeva glasa kao i za one koji će to tek postati otkupila snimku specijalnog božićnog koncerta snimljenog u Kodak Theatreu u Los Angelesu, uz sudjelovanje mnogih slavnih Bocellijevih gostiju: Natalie Cole (američka džez pjevačica, kći legendarnog Nata Kinga Colea), Mary J. Blige (svestrana američka pjevačica koja miješa mnoge pop-žanrove), Rebe McEntire (popularna country pjevačica), Katherine Jenkins (velška mezosopranistica), Mormon Tabernacle Choira (mormonskog crkvenog zbora koji ima više od 360 članova) i nezaobilaznih Muppeta koji su u svojim emisijama ugostili gotovo sve pjevačke i glumačke zvijezde, a osvajaju srca i kad sami gostuju kod drugih umjetnika.

Na ovom izuzetnom koncertu čut ćemo neke od najboljih i najomiljenijih božićnih pjesama: White Christmas, Holy Night, Santa Claus is Coming to Town, Jingle Bells i Silent Night.

Andrea Bocelli, slijep od svoje 12. godine, karijeru je započeo 1994. nakon pobjede u sekciji novih nada na Festivalu u Sanremu. Otada je snimio 14 studijskih albuma pop i klasične glazbe, dva albuma najvećih uspjeha, osam cijelih opera, a sve to u 70 milijuna primjeraka.

Andrea Bocelli najzaslužniji je da se klasični repertoar našao na svjetskim pop listama popularnosti. Časopis People 1998. uvrstio ga je u 50 najljepših ljudi, 1999. nominiran je za nagradu Grammy u kategoriji najboljeg novog umjetnika, prvi put da je pjevač klasične glazbe nominiran u toj kategoriji, a u duetu sa Céline Dion osvojio je Zlatni globus za pjesmu Prayer iz filma Quest for Camelot.

Producent koncerta je svestrani kanadski glazbenik David Foster. Poznat je po tome što je otkrio mnoge poznate pjevače i bio producent najuspješnijim svjetskim glazbenicima. Dobitnik je 16 Grammyja od 47 nominacija.
 

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...