U ponedjeljak navečer na Selhurst parku Crystal Palace će ugostiti Birmingham City u utakmici 22. kola engleskog Championshipa. Gostujući je sastav prošlog tjedna završio svoju 'euro-avanturu' - natjecanje u Euroligi. Birmingham je prošle sezone osvojio Carling cup i tako zaradio mjesto u Euroligi, no iste sezone je ispao iz Premier lige što je prouzročilo egzodus igrača - većina boljih igrača Birminghama u svom ugovoru imala je ugrađen 'relegation release clause' što znači da postaju slobodni igrači ukoliko klub ispadne iz lige. U svlačionici Birmnighama više ne stanuju Lee Bowyer, Sebastian Larrson, Kevin Phillips, Roger Johnson i drugi pa s obzirom na te okolnosti mora se reći da je Birmingham vrlo solidno odigrao Euroligu - nedostajao im je samo bod za prolazak skupine u konkurenciji Brage, FC Bruggea i Maribora.

Crystal Palace ove sezone igra prosječan nogomet i nalazi se daleko od zone ispadanja, a još dalje od vrha tablice... Trenutno su na jedanaestom mjestu i imaju bod više od Birminghama, a u zadnjem kolu su na gostovanju pobjedili Nottingham. Crystal Palace ove sezone ima mogućnost ponoviti prošlosezonski uspjeh Birminghama; naime, mali londonski klub je prije nekoliko tjedana u četvrtfinalu Carling cupa izbacio Manchester United, a za prolazak u finale igrat će s drugoligašem Cardiffom. Kako u drugom polufinalu igraju Man City i Liverpool moglo bi se dogoditi da finalist ovog kupa osigura nastup u 'Europi' i da engleski nogomet u Euroligi dvije sezone za redom predstavljaju drugoligaši.

I Birmingham i Crystal Palace su zanimljivi sastavi koji imaju što ponuditi nogometnim sladokuscima, a kakav će meč ovog puta odigrati, pogledajte na kanalu SportKlub.