Prvi susret osamnaestog kola belgijske nogometne lige ovoga petka igraju Cercle Brugge i Gent. Oba sastava se trenutno nalaze u vrhu Jupiler lige što je za Gent uobičajeno, no za Cercle Brugge baš i nije. Klub iz Bruggea sezonama igra prosječan nogomet i završava u sigurnoj i pomalo dosadnoj sredini tablice, no čini se da bi ova sezona mogla biti drugačija. Cercle se nalazi na petom mjestu na tablici sa šest bodova manje od vodećeg Anderlechta i tri boda manje od Genta.

Cercle i Gent su već igrali međusobni susret početkom ove sezone, a dobio ga je Cercle Brugge pobijedivši favorizirani Gent s 1-0. To je bila prva utakmica sezone pa taj poraz treba gledati u svjetlu tek završenih priprema i uigravanja momčadi; za očekivati je da će se Gent pokušati revanširati Cercle Bruggeu i pobijediti ga na njegovom terenu. U posljednjem odigranom kolu Gent je poražen od GB Antwerpena na svom terenu i tako je propustio bar privremeno zasjesti na vrh belgijske lige, a Cercle Brugge posljednji je susret dobio; s 2-0 bili su bolji od Monsa.

Belgijska liga je ove sezone prilično izjednačena i čini se da svako može dobiti svakoga; i u ovom susretu moguća su sva tri znaka... Hoće li Cercle Brugge i drugi put ove sezone biti bolji od Genta ili će gosti uzvratiti za poraz na početku prvenstva, pogledajte na kanalu SportKlub.