Prva faza nogometne Eurolige stigla je do kraja, a ovoga tjedna se igra posljednje kolo natjecanja po skupinama, nakon kojeg će biti poznato koje 24 momčadi se pridružuju osmorici trećeplasiranih sastava Lige prvaka u 1/16 finala ovog natjecanja. U skupini I Atletico Madrid je već osigurao prolazak u drugi krug, a međusobni susret Udinesea i Celtica će dati drugog kvalifikanta iz ove skupine. U ovome trenutku Udinese ima tri boda prednosti nad Celticom što znači da Talijani prolaze ako ovu utakmicu ne izgube.

U prvom susretu u Škotskoj ova dva sastava odigrali su 1-1, a valja reći da je Celtic bio bolji, vodio od samog početka utakmice, a Udinese je izvuklo bod pogotkom u posljednjim trenucima susreta. Nakon što su u prethodnom kolu izvukli bod na gostovanju kod Rennesa, a Celtic bio poražen od Atletica, trener Udinesea Guidolin izjavio je da je njegov klub blizu prolasku u drugi krug i da moraju napraviti samo još jedan korak... Iz te izjave da se iščitati da je Friulima itekako stalo da u ovom natjecanju postignu dobar rezultat  to znači da Di Natale i društvo neće ništa prepustiti slučaju i da Udinese ovu utakmicu neće izgubiti.

Momčad iz Udina je posljednjih nekoliko sezona Serije A bila poznata po tome da igra netipično ofanzivan nogomet za talijanske prilike. Ove sezone situacija je bitno drugačija; Udinese je u posljednjem prijelaznom roku prodalo igrača u vrijednosti više od 70 milijuna eura, a kako su klub napustili neki od najboljih igrača (Sanchez, Inler, Zapata, Pepe) na kojima je počivao ofanzivni sustav, Guidolin je odlučio modificirati taktiku i više pažnje pokloniti obrani rezultat nije izostao; Udinese je ove sezone u četrnaest prvenstvenih utakmica primilo samo sedam golova i trenutno dijeli prvo mjesto s Juventusom. Sva je prilika da će Udinese proći u šesnaestinu finala Eurolige i da će prezimiti u Europi, a da će se Celtic nakon ove utakmice moći koncentrirati na nastupe u škotskom prvenstvu...

Utakmicu Udinesea i Celtica pogledajte na kanalu HRT 2.