Posljednju domaću utakmicu prve faze košarkaške Eurolige Zagreb CO igra protiv Unicaje iz Malage i u tom susretu Zagrebu igra samo pobjeda u smislu plasmana u drugi krug natjecanja. Zagreb se trenutno nalazi na posljednjem mjestu skupine B s dvije pobjede i šest poraza kao i Žalgiris iz Kaunasa, no sa slabijom koš razlikom od litvanskog kluba. Na vrhu tablice se nalazi CSKA s osam pobjeda, slijedi ga Panathinaikos sa šest pobjeda, a treće i četvrto mjesto drže Bamberg i Unicaja s tri pobjede i pet poraza.

Zagreb ima povoljan raspored u posljednja dva kola; domaći susret s Unicajom i gostovanje kod Žalgirisa. U ovoj skupini moguć je rasplet u kojem će tri ili četiri kluba imati jednak broj bodova pa će o plasmanu odlučivati bolji međusobni omjeri. U tom smislu bilo bi iznimno važno da Zagreb ovaj susret dobije s više od 14 poena razlike - koliko iznosi razlika s kojom je Unicaja dobila Zagreb u prvom susretu. Ukoliko bi Zagrebaši ušli u posljednje kolo s pobjedom protiv španjolskog sastava od recimo +15, bilo kakva pobjeda protiv Žalgirisa vodila bi Zagreb u drugi krug Eurolige.

U posljednjem odigranom susretu Zagreb je došao do najvrednije pobjede ove sezone - u susretu regionalne ABA lige pao je veliki Maccabi. Ta pobjeda podignula je rasploženje i optimizam Mrava na zavidnu razinu pa se svi skupa možemo nadati da će Zagreb i u susretu s Unicajom odigrati inspirirano i borbeno te doći do visoke pobjede koja bi mu otvorila vrata drugog kruga - što bi bio zaista veliki uspjeh. Susret Zagreba i Unicaje pogledajte na kanalu SportKlub.