Prošlog vikenda madridski Real je izgubio utakmicu koju nije smio izgubiti; Barcelona je ponovo bila bolja, s 3-1 svladala je Mourinhov sastav i barem privremeno zasjela na vrh ljestvice. Povijest se ponovila; Ronaldo je ponovo bio jedan od najslabijih igrača na terenu, ostatak družine iz Madrida izgledao je uplašeno u dvobojima s Kataloncima, a nakon što su primili treći gol krenuli su s grubim startovima. Real lako pobjeđuje slabije protivnike, no kada se sretne s doraslim suparnikom postaju vidljive sve slabosti 'kraljevskog kluba' ...

Prvu priliku za povratak na pobjedničke staze Real ima ove srijede u kup utakmici protiv trećeligaša Ponferradine. Hoće li Mourinho igrati ovaj susret s prvotimcima (što bi bila svojevrsna kazna) ili će igrati s rezervama tek će se vidjeti, no i u prvom i u drugom slučaju kvaliteta je debelo na strani Madriđana. Poneffradina se prošle sezone natjecala u Segundi, no ispali su i vratili se u treću diviziju gdje im ove ezone vrlo solidno ide; nalaze se pri vrhu tablice, a Real dočekuju u dobroj formi - u seriji su od četiri pobjede za redom.

Kup utakmice često znaju završavati iznenađujućim rezultatima jer slabija, ali vrhunski motivirana momčad može odigrati 90 dobrih minuta i  nekim zalutalim metkom srušiti favoriziranog protivnika. Hoće li to biti slučaj ove srijede u Ponferradi pogledajte na kanalu SportKlub+.