Ovog tjedna igraju se utakmice španjolskog nogometnog kupa koji je stigao do šesnaestine finala - u ovoj fazi u natjecanje se uključuju i prvoligaški sastavi. Prošlosezonski pobjednik ovog natjecanja, Real, nalazi se u donjem dijelu ždrijeba gdje se nalazi i par Celta - Espanyol.

Celta već sezonama igra u drugoj ligi i igra solidno - prošle sezone je zaslužila dodatne kvalifikacije za ulazak u Primeru, no ispala je od Granade, budućeg prvoligaša. U ovome trenutku se nalaze na sedmom mjestu Segunde s osam pobjeda iz sedamnaest susreta. Posljednji odigrani susret Celta je odigrala neriješeno na gostovanju kod Alcorona, a u posljednjem domaćem susretu pobijedili su Sabadelli s 4-1.

Espanyol igra još jednu prosječnu sezonu - daleko od zone ispadanja i još dalje od vrha tablice. U prošlom kolu Primere upisali su svoju najuvjerljiviju pobjedu u dosadašnjem dijelu sezone; s 4-2 pobijedili su vrlo snažni Atletico Madrid i tako podebljali dominaciju Katalonije nad ostatkom Španjolske...

Ukoliko Espanyol protiv Celte istrči u najjačem sastavu moći će računati na pozitivan rezultat, no Celta na svom terenu zna odigrati tvrdo i sigurno neće biti lak zalogaj. Susret Celte i Espanyola pogledajte na kanalu SportKlub.