Nakon vrlo lošeg starta sezone, ponos Baskije Athletic Bilbao je ušao u formu i zabilježio jedanaest utakmica ze redom bez poraza - serija pozitivnih rezultata donijela je Baskima deveto mjesto na tablici i prolazak u drugi krug Eurolige. Ipak, svakoj seriji dođe kraj pa je tako i Bilbao nakon više od dva mjeseca izgubio utakmicu i to onu koju nitko nije očekivao - od možda najslabijeg sastava lige Granade... U međuvremenu Atletic je odigrao dva susreta; remi u gostima kod Mallorce i pobjeda nad Slovanom u Euroligi.

U šesnaestom kolu Athletic na svom San Mamesu dočekuje Racing iz Santadera kojem ove sezone ne cvjetaju ruže. Racing je u dosadašnjih četrnaest kola upisao samo dvije pobjede i zabio samo deset golova što ih svrstava među glavne kandidate za ispadanje iz lige. U prošlom kolu Racing je svladao Villareal na svom terenu s 1-0, no za pomak u 'sigurnu zonu' morat će skupljati bodove u serijama, a to u španjolskoj ligi nije lako.

U posljednje tri sezone Athletic Bilbao ima izrazito pozitivan omjer međusobnih susreta s Racingom; pet puta su ih tukli i jednom su odigrali remi. Ako bi se gledala samo kvaliteta ova dva sastava, tada bi Athletic bio u velikoj prednosti, no Santaderu gori pod nogama; u takvim okolnostima motivacija može biti presudan faktor...

Susret između Athletic Bilbaoa i Racinga pogledajte na kanalu Arena 4.