Uz uvjerljivi i efikasni Manchester City na vrhu tablice engleske Premier lige definitivni hit ove sezone je Tottenham. Pijetlovi su nakon uvodna dva poraza od oba Manchestera zaredali s izvanrednim rezultatima; deset pobjeda i jedan remi (a i taj susret su trebali dobiti) donijeli su im treće mjesto na tablici s tim da imaju jednu utakmicu manje, a ako i nju dobiju popet će se na drugo mjesto na tablici. Tottenaham je ove sezone figurirao kao jedan od kandidata za to famozno četvrto mjesto i put u LP sljedeće sezone, no u ovome trenutku momčad s White Hart Lanea izgleda kao jedini sastav lige koji se može suprotstaviti vodećem Man Cityu.

U petnaestom kolu Tottenham ide na teško gostovanje; iako Stoke ove sezone igra nešto slabije, na njegovom Brittania stadionu teško ga je pobijediti. Do prije nekoliko kola Stoke je tavorio pri dnu tablice, no pobjede protiv Blackburna i Evertona digle su ga na solidno osmo mjesto na tablici. Valja napomenuti da se Stoke natječe u Euroligi gdje u konkurenciji Bešiktaša i Dynama iz Kijeva drži prvo mjesto i već je osigurao prolazak u drugi krug.

Prošle sezone Tottenham je dva puta pobijedio Stoke u prvenstvu, a i ove sezone su već igrali kup utakmicu - slavio je Stoke nakon penala. Hoće li Tottenham nastaviti sa sjajnom serijom u prvenstvu i hoće li uzeti nova tri boda te nastaviti pritiskati dva Manchestera na vrhu tablice, pogledajte na kanalu SportKlub.