Prije nekoliko dana Valencia je igrala i izgubila, može se slobodno reći, utakmicu sezone - riječ je o dvoboju s Chelseajem za prolazak u eliminacijsku fazu Lige prvaka. Londonski sastav je zahvaljujući inspiriranom Drogbi pobijedio (3-0), a Valencia je zaradila utješnu nagradu - nastavak natjecanja u Euroligi.

U šesnaestom kolu španjolske nogometne lige Valencia putuje u Andaluziju gdje će se suprotstaviti drugom najboljem klubu iz Seville, Betisu. Zeleni iz Seville igraju zaista čudnu sezonu; u prva četiri kola upisali su četiri pobjede i zajedno s Levanteom bili hit Primere, no tada potpuno ispadaju iz forme i gube utakmicu za utakmicom. U posljednjih deset susreta Betis je upisao devet poraza, a jedini bod zaradili su prije više od mjesec dana u domaćem susretu s Malagom. Betis ima velikih problema s realizacijom - u posljednjih deset susreta zabili su samo četiri gola što je donekle posljedica ozljede glavnog kreativnog veznjaka Salve.

Valencia u španjolskom prvenstvu drži svoju standardnu poziciju - treće mjesto, no razmak do drugoplasirane Barcelone nije velik kao prijašnjih sezona već iznosi samo četiri boda. Između vodećeg dvojca (Real i Barca) i ostatka Primere velika je razlika, a Valencia se po kvaliteti nalazi upravo u sredini - bolja je od ostatka lige, no i dalje daleko od 'divova' na vrhu...

Betis traži prekid crne serije i u nekim normalnim okolnostima ne bi smio računati na bodove u susretu s Valencijom, no 'Šišmiši' su ranjeni ispadanjem iz LP-a pa ako slabije uđu u susret s Betisom mogli bi se poskliznuti... Je li poraz u LP-u ostavio traga na igračima Valencije i hoće li Betis napokon do pobjede, pogledajte na kanalu Arena 4.