Najstarije nogometno natjecanje na svijetu, engleski FA Cup, stiglo je do trećeg kola što znači da je došlo vrijeme da se u natjecanje uključe oni najbolji: klubovi Championshipa i Premier lige.

FA Cup ima odlično posložen sistem natjecanja; sredinom ljeta kreću kvalifikacije u najnižim ligama, a nakon šest kvalifikacijskih krugova u kup se uključuju momčadi iz League 1 i League 2. U slučaju neriješnog susreta utakmica se ponavlja s tim da gostujući sastav iz prve utakmice dobiva domaćinstvo u drugoj. Ove sezone za natjecanje u FA Cupu prijavila su se čak 763 kluba iz Engleske i Walesa.

Od zanimljivijih rezultata drugog kola odigranog prošlog vikenda valja spomenuti da su oba kluba iz Sheffielda (United i Wednsdays) prošli u treće kolo, da je nastavak natjecanja izborio i najstariji nogometni klub na svijetu Notts County te da je Cheltenham s 4-2 izbacio Lutona iz natjecanja. Vodeći sastav League 1 Charlton je s 2-0 pobijedio Carlislu, Shrewsbury je izbacio Rotherham, a četveroligaš Swindon je pobijedio trećeligaški sastav Colchester s 1-0 u gostima i izbacio ga iz natjecanja.

Na kojoj razini nogometne vještine se nalaze engleski niželigaši pogledajte na kanalu SportKlub+.