Nakon šesnaest odigranih kola, što je nešto više od polovice regularnog dijela sezone, na vrhu tablice belgijske nogometne lige nalazi se Anderlecht s tri boda više od Genta i pet bodova više od FC Bruggea. Razlika je trebeala biti i veća u korist Anderlechta, no u prošlom kolu su iznenađujuće kiksali i odigrali samo 0-0 sa slabašnim OH Leuvenom na svom terenu; čini se da novom prvoligašu leži Anderlecht budući da su ih u prvom kolu ove sezone i pobijedili...

U sedamnaestom kolu Anderlecht putuje u Mechelen na megdan istoimenom prvoligašu koji spada u skupinu belgijskih klubova srednje kvalitete; redovno igra u prvoj Jupiler ligi, a rijetko bude plasiran u vrhu tablice - posljednji put su igrali u 'Europi' početkom devedestih. Za Mechelen igra bivši igrač Hajduka i povremeni reprezentativac Bosne i Hercegovine Boris Pandža kojemu je ovo druga sezona u Mechelenu.

Prošle sezone Mechelen je na svom terenu uspio izvući bod u susretu s favoriziranim Anderlechtom (0-0), a kako će proći ovoga puta pogledajte na kanalu SportKlub+.