Navigation Content

Rođenje Isusovo

Rođenje Isusovo

The Nativity

Najveću priču svih vremena scenarist Tony Jordan preoblikovao je u napetu ljudsku dramu sa zvjezdanom postavom

INFO

RedateljCoky Giedroyc

GlumciTatiana Maslany, Andrew Buchan, Neil Dudgeon, Claudie Blakely, Peter Capaldi, Gawn Grainger

Sažetak

Marija (Tatiana Maslany) je naočigled obična, živahna 16-godišnjakinja, koja je presretna kad joj roditelji ugovore brak s mjesnim drvodjelcem Josipom (Andrew Buchan). Iako je stariji i jednostavan, ima dobro srce. Kako se približava dan vjenčanja, Josip danonoćno radi na izgradnji njihove kuće - pod više nego budnim okom Ane, njegove buduće punice - a ljubav mladog para sve se više produbljuje.

Sve do jedne noći kad se sve promijeni... Marija se vraća iz posjeta svojoj rođakinji Elizabeti, u uznapredovaloj trudnoći. Josip je shrvan njezinom očitom prevarom, bez obzira na to koliko ga uvjeravala u svoju nevinost. Nakon što ga njezin otac zamoli, Josip pristane spasiti Mariju od kamenovanja na jedini mogući način - dopusti joj da s njim putuje u daleko mjesto... Betlehem.

U međuvremenu, jedan se pastir bori sa svojom savješću, a učenjaci promatrajući putanje zvijezda shvate da će se obistiniti drevno proročanstvo. U trenutku kad su im hrabrost i vjera iskušani do krajnjih granica, njihovi se putovi spoje na najneočekivanijem mjestu i odjednom se nemoguće čini mogućim...

Jedinstveni pristup Tonyja Jordana u ovoj BBC-jevoj priči o Kristovom rođenju istražuje teška vremena Judeje na prijelazu tisućljeća, udahnuvši legendi novi život, smjestivši radnju u svijet koji svi možemo prepoznati i shvatiti. Mini-serija istražuje Herodovu tiraniju, potragu kraljeva i zemaljske poteškoće skromnih pastira. Vizualno dojmljivo, prikazuje prekrasnu klasičnu priču, ali otkriva da iza tradicionalnog postoji opća i vrlo ljudska priča. Priča dvoje ljudi: mlade preplašene djevojke i dobrog muškarca koji je voli i koji se bori s prihvaćanjem svoje uloge u najvećoj ikad ispričanoj priči.

Scenarista Tonyja Jordana proglasio je 2008. Broadcast Magazine najboljim britanskim TV scenaristom, a pretprošle godine ga je časopis Stage svrstao među 20 najvažnijih TV ljudi u Britaniji.

Tatiana Maslany dobila je prošle godine specijalnu nagradu žirija na Filmskom festivalu u Sundanceu za ulogu u Grown up Movie Star.
 

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...