Ove srijede zagrebački Dinamo završava svoj ovosezonski 'europski pohod', na Maksimiru gostuje francuski Lyon. Nakon pet odigranih kola Dinamo ima katastrofalan skor; Leko, Badelj, Šimunić i društvo još nisu osvojili niti bod - izgubili su sve utakmice, a gol razlika je 2-15 što je trenutno najgori rezultat od svih sastava koji igraju LP ove sezone. Mogu se u Maksimiru tješiti i hrabriti da je igranje u LP važna i vrijedna škola i da se bolje ne može, no svatko tko prati nogomet zna da se svake sezone u Ligi prvaka dogodi po jedan 'slučaj Apoel' - mali klub, bez puno novaca, no sjajnih rezultata - kada će napokon Modri biti taj klub koji će pobrati pohvale europske nogometne javnosti?

Situacija u Dinamu u ovome trenutku nije sjajna; u prvenstvu su upisali dva remija za redom, momčad se nalazi u nekoj fazi letargije kojoj je razlog izostanak motivacije - svi su svjesni da će Modri na ovaj ili onaj način osvoiti prvenstvo, a u takvoj situaciji igračima bez izraženog karaktera nije lako pronaći motivaciju... Prije nekoliko dana u susretu protiv Cibalie u Vinkovcima od našeg prvaka vidjeli smo samo jedan bljesak Matea Kovačića i slobodnjak Ibaneza iz poklonjenog slobodnog udarca - premalo... Jurčić je nakon susreta ponovo izjavljivao da je zadovoljan kako je Dinamo kontrolirao utakmicu. Dinamovim navijačima diže se kosa na glavi od kontrolirane igre Modrih i od trenera Jurčića koji očigledno živi u nekom svom svijetu....

U takvim okolnostima Dinamo dočekuje Lyon i nada se prvom bodu ili prvim europskim bodovima ove sezone; ne bi bilo prvi put da Dinamo odigra dobru utakmicu upravo onda kada su ga svi otpisali, no ovoga puta treba razmotriti još jednu okolnost. Lyon u Maksimir dolazi po pobjedu i to izraženu s više golova razlike - kako su Francuzi s Ajaxom dva puta odigrali 0-0, uz pretpostavljeni poraz Nizozemaca od Reala, drugo mjesto i prolazak u drugi krug bit će odlučeno na osnovu bolje gol razlike. Trenutno je u tom segmentu bolji Ajax pa Lyon dolazi u Zagreb ostvariti što veću pobjedu.

Hoće li Dinamo stići do prvog pozitivnog rezultata u LP-u ili će Lyon dokazati svoju klasu, pogledajte na kanalu HRT 2.