Nakon šesnaest odigranih kola na vrhu francuske nogometne lige nalazi se Montpelliere s tri boda više od PSG-a, na trećem mjestu je lanjski prvak Lille, a do četvrtog mjesta stigao je Lyon. U šesnaestom kolu francuske nogometne lige postignuta su 33 gola, što je sjajan rezultat za inače nešto tvrđu Ligue 1. Tri susreta su u ovome kolu završila rezultatom 3-2; Lille je teškom mukom slomio Ajaccio na gostovanju na Korzici, PSG je do nova tri boda došao u susretu protiv Auxerrea, a Lyon je dobio Toulous u susretu u kojem je vodio s 3-0, no gosti su se vratili i na kraju gotovo izjednačili rezultat.

U ovome kolu francuske lige nije bilo većih iznenađenja, favoriti su dobro odradili svoj posao, a iznenađenjem se eventualno može smatrati poraz Rennesa na gostovanju kod Nice od 2-0. Vodeći sastav lige Montpelliere bio je uvjerljiv protiv Lorienta pobjedivši ga rezultatom 4-0, a Bordeaux je upisao novu domaću pobjedu svladavši Nancy s 2-0.

U ovome kolu Ligue 1 odigrana su samo dva remija: Dijon i Sochaux su odigrali 0-0, a Brest je upisao jubilarni deseti remi ove sezone odigravši 2-2 protiv Saint Etiennea. Evian Thonon je na svom terenu uzeo nova tri boda pobijedivši Valenciennes s 2-1.

Sve golove i najzanimljivije detalje 16. kola francuske nogometne lige pogledajte na kanalu Arena 3 u 11 sati.