Nakon solidnog rujna i katastrofalnog listopada, Everton se u studenom vratio u formu, a s dvije pobjede u posljednja dva susreta vratio se i u sredinu tablice kamo i pripada... U posljednjem kolu nogometaši iz Liverpoola pobijedili su Bolton u gostima, a kolo prije bili su bolji od Wolverhamptona. To je otprilike i priča Evertona ove sezone; redovito gube od sastava s vrha tablice i pobjeđuju lošije plasirane sastave. Everton godinama vodi David Moyes i čini to uspješno - Everton redovito završava u gornjoj polovini tablice iako također redovito ništa ne ulaže u momčad; bilo bi zanimljivo vidjeti kakav bi uspjeh imao Moyes kada bi vodio kvalitetniji sastav ili kada bi dobio neki solidan novac za pojačanja...

Everton je ove sezone samo jednom odigrao neriješeno, no to bi se nakon ovoga kola moglo promijeniti jer u goste im dolazi Stoke - inače specijalisti za remije na gostovanjima, ove sezone su samo tri puta odigrali neriješeno u prvenstvu, a posljednji put još davno polovinom rujna... Stoke je prije nekoliko dana igrao težak susret Eurolige protiv kijevskog Dynama; završilo je 1-1, a Englezi su i dalje ostali u konkurenciji za drugi krug natjecanja. Stoke ove sezone pruža nešto lošije partije od onih na koje su nas naučili posljednjih nekoliko sezona, a razlog je jednostavan - protok vremena. Naime, jezgro momčadi Stokea čine mahom igrači u zrelim nogometnim godinama, a kako vrijeme prolazi snaga neumitno kopni. Stoke će i dalje ostati respektabilan prvoligaš, no prošla sezona kada su došli do finala FA kupa, a u prvenstvu zadavali velike muke vodećim sastavima ostat će upisana zlatnim slovima u analima kluba s obala rijeke Trent.

Everton je domaćin i morat će, prema nepisanom kodeksu, napasti no neće to napraviti stihijski i bezglavo jer bi mogli biti kažnjeni kakvom brzom kontrom Stokea. U ovom susretu ne treba očekivati puno pravih prilika, a onaj tko zabije prvi, mogao bi odnijeti puni plijen... Utakmicu Evertona i Stokea pogledajte na kanalu SportKlub.