Posljednji susret jesenskog dijela prvenstva Hajduk će ove nedjelje odigrati protiv Zadra. Prije nekoliko dana Bili su na jedanaesterce ispali iz hrvatskog nogometnog kupa; regularni dio utakmice završio je minimalnom pobjedom Zagreba, a ključni jedanaesterac za splitsku momčad promašio je stariji Sharbini. Hajduk je tako ostao i bez utješne nagrade i u drugom dijelu prvenstva moći će se posvetiti izgradnji momčadi i rješavanju kadrovskih pitanja...

Hajduk se nalazi na drugom mjestu na tablici MAXtv Prve lige s osam bodova zaostatka za Dinamom i dva boda više od trećeg Splita. Prednost Dinama je teoretski dostižna - bilo bi dovoljno da Modri dva puta kiksaju i da ih Bili dobiju u međusobnom susretu  - no praktički takav scenarij neće se dogoditi jer momčad Dinama je realno puno kvalitetnija, a utjecaj Modrih proteže se visoko i duboko u tkivu hrvatskog nogometa. Jedino tektonska pomicanja na domaćoj nogometnoj sceni (čitaj HNS) mogla bi 'modre gospodare nogometa' izbaciti iz ravnoteže, a takve stvari se ipak događaju jako rijetko..

U prvom ovosezonskom ogledu ovih takmaca Zadar je na Stanovima dobio Hajduk u utakmici punoj loših sudačkih odluka - već na početku sezone kormilar bilog broda Balakov saznao je da će za osvajanje prvenstva osim pobjeđivanja takmaca na zelenom terenu, morati nadvladati i neke puno teže protivnike. Zadar je u listopadu upisao četiri poraza i opasno se primakao zoni ispadanja, no posljednja dva susreta su dobili i pobjegli dvanaestoj Istri pet bodova. Zadar će ove sezone opasno živjeti i svaki bod će mu biti važan za opstanak, no Poljud će ovoga puta napustiti praznih ruku.

Utakmicu Hajduka i Zadra pogledajte na kanalu Arena 2.