Navigation Content
Sherlock

Sherlock

Sherlock Holmes se vratio i u izvrsnoj je formi: razdražljiv, suvremen, težak i opasan, a tumači ga nagrađivani Benedict Cumberbatch

INFO

GlumciBenedict Cumberbatch, Martin Freeman, Una Stubbs, Rupert Graves, Loo Brealey

Sažetak

John Watson - liječnik, vojnik, ratni heroj, dezorijentiran. Tek što se vratio iz rata u Afganistanu, stjecajem okolnosti ulazi u svijet Sherlocka Holmesa - samotnjaka, istražitelja, genija.

Ta dvojica ne mogu biti različitiji, pa ipak spoj Sherlockovih nadahnutih izljeva oštroumnosti i Johnove pragmatičnosti ubrzo stvara neraskidivo savezništvo. Sherlock i John sjajno se snalaze u tim uzbudljivim, napetim, akcijom nabijenim i veoma zabavnim televizijskim filmovima i prolaze kroz labirint zagonetnih tragova i opasnih ubojica kako bi naposljetku otkrili istinu.

Najomiljeniji istražitelj na svijetu konačno je izišao iz magle. Zahvaljujući izvrsnom scenariju i nezaboravnim ostvarenjima glavnih glumaca ovo je Sherlock za novu generaciju.

Serija snimljena prema pripovijetkama Sir Arthura Conana Doylea godine 2010., 2011., 2012. i 2014. osvojila je više od 20 nagrada, među njima BAFTA-u za najbolju dramsku seriju, najboljeg epizodnog glumca (Martin Freeman kao dr. John Watson te Andrew Scott kao Jim Moriarty) i najboljeg scenarista (Steven Moffat), Peabody, Satellite za najbolju mini-seriju te Critics' Choice Television Awards za najbolju mini-seriju i najboljeg glumca u mini-seriji (B. Cumberbatch). Benedict Cumberbatch je 2011. i 2012. za BAFTA-u bio nominiran u kategoriji najboljeg glumca, 2014. za Zlatni globus u kategoriji najboljeg glumca u mini-seriji, a serija je od 2010. do 2014. bila nominirana i za 24 Emmyja.

 

1. sezona

1. epizoda: Skica u ružičastom
Žena u ružičastom leži mrtva u napuštenoj kući. Četvrta je u nizu naizgled nemogućih samoubojstava. Inspektor Lestrade najbolji je kojeg Scotland Yard ima, ali čak i on zna da mu može pomoći samo jedan čovjek. Drugdje u Londonu, ratni heroj, otpušten iz Afganistana kao vojnik s invaliditetom, upoznaje neobičnog, ali karizmatičnoga genijalca koji traži cimera; dr. John Watson i Sherlock Holmes susreću se po prvi put...

2. epizoda: Slijepi bankar

U Watsonovu novom životu nema dosadnog trenutka – na kraju krajeva, dijeli stan sa Sherlockom Holmesom. Ali rješavanje tajna ne plaća račune. Nevolja je u tome što Sherlockova ideja o posjetu banci nije ono što je Watson imao na umu. Tajanstvene šifre pojavljuju se na zidovima po cijelome Londonu, a tko god ih vidi, umre za nekoliko sati, bilo u bogatome financijskom središtu grada ili u srcu putujućeg kineskog cirkusa. Sherlock i Watson moraju dešifrirati smrtonosne simbole prije nego što još netko postane žrtvom tajanstvenog Crnog Lotosa...

3. epizoda: Velika potjera
Dok očajava nad ingenioznošću londonskih kriminalaca, Sherlocka pozovu istražiti naizgled vrlo običan slučaj - mladi državni službenik nađen je na tračnicama razbijene glave. Slučaj se čini sasvim jasnim - ili barem on tako misli. Ubrzo se podiže zastor i otkriva zastrašujuću igru mačke i miša u kojoj pomahnitali bombaš pokušava nadmudriti Sherlocka. Dvadeset godina staro ubojstvo, krvlju natopljen automobil, ponovno otkriveno djelo starog majstora vrijedno milijune – upravo je to pustolovina u kakvoj Sherlock i John najviše uživaju, ali tko stoji iza tih kobnih zagonetki? London će postati bojišnica na kojoj će se Sherlock suočiti s jedinom osobom sposobnom da ga porazi...

 

2. sezona

1. epizoda
"Mi smo u Buckinghamskoj palači, srcu britanske nacije. Sherlock Holmes, obuci hlače!" Slučaj ucjene dovodi u pitanje opstanak monarhije, ali Sherlock i John otkrivaju da to nije sve. Nađu se u borbi protiv međunarodnog terorizma, odmetnutih agenata CIA-e i urote protiv britanske vlade. Ali ovaj će slučaj na njihove živote utjecati više nego što su i mogli slutiti jer se sjajni detektiv upušta u dug dvoboj s protivnicom, Irene Adler. Kraljevski skandal, zasljepljujuća igra mačke i miša. Zavodljiva Irene Adler hladna je, proračunata i genijalna. Je li Sherlock napokon našao dostojnu suparnicu?

2. epizoda
Najpoznatiji Sherlockov slučaj. Pakleni pas. Prestrašeni čovjek. Ali radi li se uistinu o čudovištu koje se šulja Dartmoorom? Ono što se u Baker Streetu čini kao fantazija, izgleda posve drukčije u supertajnoj vojnoj bazi koja dominira vrištinom.

3. epizoda
James Moriarty ima najveći zločinački um koji je svijet ikad vidio. Sherlock i John znali su da se neće dugo skrivati. Ali čak ni oni nisu mogli zamisliti kakvim će se drskim zločinom vratiti u novinske naslove. Zločin stoljeća. Londonski Tower, Engleska banka i zatvor Pentonville otvoreni su istog dana kao čarolijom. Ali Moriartyju to nije dovoljno. Sherlock i John sukobljavaju se sa svojim starim neprijateljem i njihova odanost i hrabrost nalaze se na kušnji. Sherlock se mora boriti za svoj ugled, razum i život. Ali je li on sve što tvrdi?

 

3. sezona

U 1. epizodi "The Empty Hearse" John i Sherlock ponovno su zajedno s nekoliko novosti u obliku sumnjivih brkova i ljubavi Johnovog života Mary Morstan. Ona je razumna, oštroumna i uopće ne pada na Sherlockovo poziranje. Londonu prijeti napad. Hoće li dečki na vrijeme izgladiti nesuglasice i spasiti Britaniju?

U 2. epizodi "The Sign of Three" je vjenčanje i sve su oči uperene u Sherlocka koji je kum, dok dečki ne otkriju da bi ubojstvo moglo zasjeniti veliki dan.

I na kraju, u 3. epizodi "His Last Vow" Sherlock se nađe u okršaju umova s moćnim zločincem Charlesom Augustusom Magnussenom koji ucjenjuje svijet jer ima pristup tajnama bogatih i moćnih.

Fotogalerija

 

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...